2012/10/10

Hei.

Olen saanut valmiiksi jonkinlaisen käsikirjoituksen, joka tällä hetkellä pitää sisällään 76 sivua jaettuna kahteen osioon, jotka käsittävät suunnilleen yhtä suuren määrän tekstejä vuoden 2008 molemmin puolin. Vielä en kuitenkaan tiedä mitä aion tuolla tehdä. Kenties on hölmöä ottaa mukaan noinkin vanhaa materiaalia, mutta oman kehitykseni kannalta se tuntuu tärkeältä, joten syleilen mahdollista ulkopuolisen tarkkailijan havainnoimaa hölmöyttä kuin kauan kadoksissa ollutta kaksosta.

Tämän ohella olen tehnyt lähinnä erinäistä ajatustyötä sekä piirtänyt ja maalannut. Yliopisto-opinnot ovat osoittautuneet varsinaiseksi riippakiveksi ja tuntuvat jatkuvasti olevan varsinaisen tekemisen tiellä. Niin paljon kuin (runon) kääntäminen kiinnostaakin, en pysty motivoimaan itseäni suorittamaan loputtomia määriä kielioppi- ja tekstianalyysikursseja, joiden sisältöön enimmäkseen voisin todeta: "katso, miten täällä painittiin yhdentekevien kysymysten äärellä". En voi olla tuntematta haaskaavani aikaani tuijottaessani tekstinpätkiä, joiden päivänselviä ominaisuuksia täytyy ruotia ja leikellä kuin parastakin aivofileetä. Toisaalta tämä myös houkuttelee: miten pienellä vaivalla voisinkaan suoriutua edukseni tuossa joukossa. Lopulta "paras huonoista" ei kuitenkaan ole opettavaisin mahdollinen asema, ja lisäksi, jotten täysin menettäisi uskoani ihmisen kykyyn luoda elämyksiä, koen välttämättömäksi asettua mieluummin aluskasvillisuudeksi rehevimmän sademetsän juureen.

Olen laittanut joitain kuvia uuteen tumblelogiin, mutta en ole vielä päättänyt mikä tuon suunta tulee olemaan tai jatkanko yleensäkään minkään kuvallisen materiaalin keräämistä esille muualle kuin facebookiin. Tässä kuitenkin mariawest.tumblr.com.

3 kommenttia:

jonimatti joutsijärvi kirjoitti...

Mites käsis voi nykyisin?

Maria West kirjoitti...

Samoin kuin tuolloin kaiketikin, toisin sanoen: en tiedä.

Olen ollut jonkinlaisella tauolla mutta nyt ehkä aktivoidun.

jonimatti joutsijärvi kirjoitti...

No ehkä se hautuu ja tulee joku rosvopaisti. Työn iloa!